Image
Image
Image
Image
Image
Image

Girlsday Maaswaal College

11 april 2019

Vandaag was dan eindelijk de 'echte' Girlsday van VHTO. Samen met onze partner Trebbe ontvingen we vanochtend in LIV een groep meiden van het Maaswaal College in Wijchen, die in LIV van dichtbij het werken in de techniek konden ervaren.

Girlsday is een initiatief voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Hadden we op 3 april nog een voorproefje op de landelijke Girlsday, en liep er een groep meiden van het Citadel College door ons woonbelevingscentrum; vandaag was de landelijke dag en hadden we in LIV een leuk programma voor 20 meiden van het Maaswaalcollege in Wijchen.

Programma
In een presentatie kregen de meiden eerst uitleg over LIV en Trebbe, gevolgd door een rondleiding door het woonbelevingscentrum. Daarna ging de groep aan de slag met een doe-opdracht in de modelwoning, waar normaal gesproken de kopers van een nieuwbouwwoning de ruimte in hun nog te bouwen woning kunnen ervaren. In het onderdeel dat volgde, mochten de meiden zelf kaarsen gaan maken in een van de vergaderzalen. De Girlsday in LIV werd afgesloten met een lekkere lunch.

Girlsday 2019
Niet alleen bij LIV in Nijmegen doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan vandaag meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.