Image
Image
Image
Image
Image

Girlsday Citadel 2019 bij LIV

04 april 2019

Gisteren waren er elf meiden van het Citadel College te Lent op bezoek in LIV, voor hun jaarlijkse Girlsday. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Toekomstige bewoners van geselecteerde nieuwbouwprojecten, doorlopen in woonbelevingscentrum LIV het hele aankoopproces van de nieuwbouwwoning met ondersteuning van een wooncoach. Van de keuken en badkamer tot aan advies over het interieur van de woning en het uiteindelijk woon- en tuinklaar maken, snel na oplevering. Allemaal technische disciplines onder één dak. En met zo’n 30 vrouwelijke medewerkers in huis, heeft LIV genoeg vrouwkracht om te laten zien hoe leuk en veelzijdig de techniek is om in te werken!

 

Huis indelen en inrichten

De meiden van het Citadel kregen eerst, natuurlijk van een vrouwelijke medewerker, een presentatie over LIV en een rondleiding door het imposante gebouw waar ze langs alle disciplines en keuzes kwamen die een koper van een nieuwbouwwoning doorgaans maakt. Van greepjes en frontjes van het keukenkastje, het tegeltje in de badkamer tot aan de materialen en kleuren van de trap en vensterbanken. Daarna gingen de meiden in de modelwoningen in LIV, met behulp van technische plattegronden van een echte nieuwbouwwoning, aan de slag met de indeling en inrichting. Zo moesten ze de keuze maken waar de keuken wordt geplaatst en of ze interesse hadden in een uitbouw. Allemaal keuzes waar kopersbegeleiders in LIV iedere dag hun klanten in mogen begeleiden en adviseren. Toen de indeling op de plattegronden bekend was, gingen de meiden de woningen inrichten met behulp van 2-dimensionale meubels op schaal.

 

Girlsday 2019

Niet alleen bij LIV in Nijmegen doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan op 11 april meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!

 

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.