Image
Image
Image

Keukentrends 2020

23 september 2019

De koude dagen zijn alweer in aantocht. Betekent dat we langzaam alweer het begin van een nieuw jaar naderen. Ben jij bezig met een nieuwbouwwoning, en toe aan inspiratie voor je nieuwe keuken? Dan ben je vast en zeker benieuwd wat de keukentrends in 2020 worden!

Keukenspecialist en LIV- partner Eigenhuis Keukens deed inspiratie op tijdens de jaarlijkse keukenbeurs M.O.W. in Duitsland en geeft je alvast een inkijkje in een aantal van de keukentrends van komend jaar.

Van wit naar zwart

De trendwatchers onder de keukenliefhebbers hadden het al lang en breed in de gaten: de witte keuken verlaat langzaam maar zeker het toneel en maakt plaats voor zwart en keukens met donkere tinten. Een donkere keuken heeft een classy uitstraling en is goed te combineren met veel interieurs. Geen wonder dat deze trend zet zich ook in het nieuwe jaar voortzet en we steeds vaker tegen gaan komen.

 

Combineer modern met klassiek

Een nieuwe trend is het combineren van verschillende stijlen. Koos je voorheen nog puur een klassieke óf een moderne keuken; in 2020 kies je een keuken die zowel klassiek is als modern. Zo combineer je de facetten van iedere stijl die je zelf het mooist vindt. Een modern, vlak frontje gaat prima samen met een klassieke lamelfront. Je ziet wel dat vaker gekozen wordt voor een combinatie van tinten uit gelijkwaardige kleurfamilies. 

 

Gouden keukenrandje

De afgelopen jaren doen gouden elementen steeds meer hun intrede in keukenland. Gouden kranen, gouden greepjes of zelfs een gouden gootsteen sieren steeds meer nieuwe keukens. Heeft de goudkoorts in keukenland ook bij jou toegeslagen? Goed nieuws: ook in 2020 kun je de gouden trendkleur rustig toepassen! Laat je keuken stralen met goud!

 

Doe keukeninspiratie op in LIV!

Zoek je nog meer inspiratie voor je nieuwbouwkeuken? Kom eens een kijkje nemen in LIV! Onze keukenadviseurs zijn helemaal op de hoogte van de nieuwste keukentrends en willen die dolgraag met je delen. Tot binnenkort!