Image

Vooruit blikken! Dit zijn de keukentrends van 2021

10 december 2020

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat betekent dat we alvast vooruit kunnen blikken naar 2021. Inmiddels is onze showroom verbouwd en kun je de allerlaatste trends op keukengebied bij ons bewonderen. Natuurlijke materialen, innovatieve apparaten, zwarte keukenapparatuur en natuurlijk duurzaamheid staan voorop. Benieuwd naar de keukentrends van 2021? Lees dan snel verder.

De keuken is het hart van je nieuwe woning

Een keuken is niet meer alleen de plek waar eten bereid wordt. Het is tegenwoordig een plek waar je samen kan zijn met vrienden en familie. Kortom, het is het hart van je huis. De plek waar sfeer en gezelligheid voorop staan. De keuken van nu is onderdeel van de leefruimte. Een stijlvolle plek welke perfect aansluit bij de rest van de woning. We helpen je graag met een persoonlijk ontwerp zodat koken, eten en geniet perfect samenkomen in de nieuwe woning.

 

 

Zwart in de hoofdrol of subtiel verwerkt

Zwarte keukens blijven in 2021 ook erg populair. Niet zo gek, want de kleur zwart geeft je keuken een stijlvolle uitstraling. Een zwarte keuken straalt luxe uit en past bovendien perfect bij zowel moderne als landelijke ruimtes. We hebben namelijk ook hout(look) fronten in de kleur zwart. Kies voor een compleet zwarte keuken, zwarte greep lijsten, zwarte keukenapparatuur en/of een zwart keukenblad. Zwart kun je erg makkelijk combineren met andere kleuren en materialen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zien we ook veel terug in de keuken anno 2021. Warme houttinten, duurzame materialen en natuurstenen keukenbladen. Van houtfineer en houtlook fronten, tot natuursteen en marmer(look) keukenbladen. Deze materialen geven je nieuwe keuken een luxe en warme uitstraling en zijn bovendien perfect te combineren.

 

Innovatieve apparaten

Slimme systemen in je nieuwe keuken? Merken zoals ATAG, Siemens, Miele en AEG zijn de afgelopen jaren met diverse innovatieve functies gekomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de oven alvast voor te verwarmen. Of bekijk wat je nog precies in de koelkast hebt liggen. Op afstand. Via een applicatie op je smartphone. Er is tegenwoordig veel mogelijk.

 

De duurzame keuken

Steeds meer mensen zijn bewuster bezig met het milieu. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en vind je duurzaamheid een belangrijke factor? Daar kunnen we zeker rekening mee houden. Kies bijvoorbeeld voor een inductiekookplaat in plaats van koken op gas. Ook zijn alle inbouwapparaten voorzien van een energielabel. Dit energielabel is door de EU verplicht gesteld en kan variëren van A+++ (meest energiezuinig) tot D (minst energiezuinig). Ook kun je water besparen met de juiste kraan. Kies bijvoorbeeld voor een Quooker met kleine boiler. Zo heb je sneller warm water bij de hand.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw keukenruimte? Onlangs hebben wij onze showroom vernieuwd en mogen wij onszelf met trots een SieMatic dealer noemen. Je bent van harte welkom om de laatste keukentrends in het echt te komen bewonderen.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Keuken Design Nijmegen, de keukenspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Keuken Design Nijmegen? Bekijk de website www.kd-nijmegen.nl