Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

LIV gaat samenwerking aan met Spaansen Tuinklaar

27 juni 2018

Vandaag tekenden KlokGroep en Trebbe, de twee projectontwikkelaars binnen de formule van LIV, een samenwerkingsovereenkomst met Spaansen, waarmee zij de uitvoering van het nieuwe LIV Tuinklaar formaliseren. Samen plantten zij een boom als symbolische start van een vruchtbare samenwerking.

Met Tuinklaar wordt de tuin van een nieuwbouwwoning al binnen het reguliere bouwproces uitgevoerd, waardoor kopers bij oplevering een volledig aangelegde tuin hebben. De dienst wordt aangeboden door Spaansen uit het Noord-Hollandse Winkel, die bij LIV ook een 350 m2 grote daktuin met tuinmaterialen beheert. 

Marcel Egberink, teamleider BasisWonen bij Trebbe, is blij met de overeenkomst. “Wij werken al jarenlang samen met Spaansen. Het is dan ook fantastisch om in LIV deze samenwerking te verbreden op basis van het wederzijdse vertrouwen. Ik reken erop dat Tuinklaar een groot succes wordt bij LIV.”

Bouwmatch

Via LIV kwam Spaansen ook met KlokGroep, eveneens familiebedrijf, in aanraking. Er was direct een klik. “Spaansen staat in de bouwwereld bekend als betrouwbare partner met goede ideeën,” aldus Stefan van Duijnhoven, directeur bij KlokGroep Wonen. “Spaansen heeft bovendien een breed assortiment en ziet de klantreis op dezelfde manier als wij dat met KlokGroep doen. Dat matcht.”

Kopersvoordeel

Voor de koper zijn er twee grote voordelen van Tuinklaar. Esther van Olderen, koper in het Veenendaalse project Eiland F, vertelt: “Super interessant aan Tuinklaar voor ons, is dat onze tuin in de laatste fase van het bouwproces wordt aangelegd. Bij de sleuteloverdracht straks is dus niet alleen ons huis, maar ook de tuin klaar.”

Een ander aantrekkelijk voordeel ligt op financieel gebied, legt bedrijfsleider bij Spaansen Rino Kliffen uit. “De tuin van een nieuwbouwwoning kan meegefinancierd worden in de hypotheek. Naast dat het financieel aantrekkelijk is, heeft de koper dus al vroeg een beeld van de kosten. Bovendien ziet de wijk er direct verzorgd uit en dat draagt bij aan het maatschappelijk belang.”