Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Basisschoolkinderen Stichting Optimus op bezoek bij LIV

14 februari 2019

Gisteren hadden we speciale gasten bij LIV: 15 kinderen en hun leerkracht uit groep 4/5 van Stichting Optimus, kwamen vanuit Macharen naar Nijmegen afgereisd om meer te weten te komen over het thema wonen. En waar kun je dat nou beter doen dan bij woonbelevingscentrum LIV?

Als je een huis gaat bouwen, moet je normaal gesproken met bouwtekeningen en een plattegrond van de woning alle beslissingen voor je nieuwe woning nemen. Zoals de plek van de stopcontacten en de lampen in de keuken, en of je op zolder kasten wilt voor oude spullen, of liever een chillhoek. Dat kan best lastig zijn, vooral als je huis nog gebouwd moet worden!

 

Woningen op ware grootte

Maar in LIV is dat een stuk minder lastig. In ons woonbelevingscentrum staan vier voorbeeldwoningen die huizenkopers een goed idee geven van de woning die ze interessant vinden. Ze zijn ongeveer even groot als de woningen die nog gebouwd moeten worden, je kunt er zelf doorheen lopen en je kunt er alles zien wat er te kiezen valt. Zoals de keuken, de badkamer, de vloer, en natuurlijk de mogelijkheid om van je zolder geen opslagplek voor oude spullen te maken, maar een chillhoek met tv en gameconsole. Daarmee wordt het in LIV een stuk makkelijker en leuker om al die beslissingen te nemen!

 

Boodschappen in LIV

Na een klassikale uitleg over woningbouw en waar je bij het ontwerpen van een huis allemaal rekening mee moet houden, kregen de kids een veldopdracht: doe alsof je een huis gaat bouwen en ga in de showroom van LIV alles uitzoeken voor je nieuwe woning. Wat heb je allemaal nodig in een woning? Als echte nieuwbouwkopers gingen de kinderen aan de slag, en kwamen terug met hele boodschappenlijstjes voor hun huizen.

 

Voor zowel de kinderen als voor LIV was het een zeer geslaagde dag!