Image

Woontrend 2019: retro en vintage

18 februari 2019

In de interieurwereld zie je momenteel dat vintage en retro weer razend populair is. Steeds meer woonwinkels verkopen items (met invloeden) uit de jaren '50, '60 en '70. Hoe pas je dit nu toe in je nieuwbouwwoning?

De trends van vroeger zijn weer helemaal van nu! Denk aan corduroy en fluwelen stofferingen op de bank, of fauteuils en retro-prints op het behang.

Kruip op de zolder van jouw opa en oma en misschien vind je daar net dat ene leuke item voor jouw interieur. Geel, oranje, paars en bruin wordt het nieuwe zwart! Qua materialen zie je ook weer rotan en riet. Het leuke is dat meubels met een verhaal, jouw interieur een persoonlijke noot geven.

Om dit toe te passen in je (nieuwbouw)woning, hoef je niet meteen je hele interieur een retro look te geven. Door bepaalde retro, vintage items toe te voegen, krijg je net dat persoonlijke tintje, dat jouw (nieuwbouw)huis als thuis laten voelen!

Weet je niet zo goed hoe je dat zelf doet en wil je hierover advies van een professional? De interieurontwerpers in LIV kunnen je een handje helpen!