Image
Image
Image

Keukentrends 2020

23 september 2019

Het zomerseizoen zit er weer op en we naderen langzaam het einde van het jaar. Ben jij bezig met een (nieuwbouw)woning en op zoek naar ideeën voor de keuken? Met een voorproefje op de keukentrends van 2020 kunnen wij je hier vast en zeker al een beetje mee helpen! Laat je inspireren en begin goed voorbereid aan de zoektocht naar jouw droomkeuken.

Vorige week bezocht LIV-partner Eigenhuis Keukens de jaarlijkse keukenbeurs M.O.W. in Duitsland om de nieuwste trends en innovaties in keukenland te spotten. Ze zetten een aantal van de aankomende keukentrends voor je op een rij.

 

Zwart is het nieuwe wit

Eén van de keukentrends van het afgelopen jaar, waarin de witte keuken plaats maakte voor de zwarte keuken, zet ook in 2020 door. Zo zullen we niet alleen vaker zwarte keukens voorbij zien komen, maar wordt er ook steeds meer met donkere tinten gecombineerd. Een keuken in deze stijl oogt chique en past eveneens in vele interieurs.

 

Modern ontmoet klassiek

Een opkomende keukentrend is de combinatie tussen de klassieke en de moderne keukenstijl. Zo zal het moderne vlakke front vaker met het klassieke lamelfront worden gecombineerd en zullen consumenten eerder kiezen voor een keuken die bestaat uit twee gelijkwaardige kleurtinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de combinatie tussen steen- en agaatgrijs. Op deze manier zal een keuken in deze stijl zowel in een modern, als in een klassiek interieur passen.

 

Goud als eye-catcher

Keukens blijven ook in 2020 'shinen' met de trendkleur goud. En die kun je op veel verschillende manieren toepassen. Zo geef jij je donkere keuken bijvoorbeeld een warme, chique uitstraling wanneer je hier gouden elementen aan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een gootsteen, een kraan of greepjes van goud. Maar ook een gouden kastenwand is niet ondenkbaar.

 

Kom inspiratie opdoen!

Heb je interesse in een van de bovengenoemde keukentrends? Dan verwelkomen we je graag in LIV. Onze keukenadviseurs kunnen je meer vertellen over het toepassen van de nieuwste trends in jouw nieuwe keuken. Tot binnenkort!