Image
Image
Image
Image
Image

5 tips voor een compacte badkamer

17 september 2020

Heb je een nieuwe woning gekocht met een compacte badkamerruimte? In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het inrichten van een compacte badkamer. Met een slimme en praktische indeling, creëer je een prachtige en ruimtelijke badkamer.

1. Inloopdouche met glazen douchewand

Wil je graag een inloopdouche in jouw badkamer? Ga voor een inloopdouche met een mooie glazen douchewand. Door gebruik te maken van een glazen douchewand, behoud je het licht en oogt het ruimer. Glazen douchewanden zijn verkrijgbaar met verschillende profielafwerkingen en glassoorten. Voor iedere smaak wat wils.

 

2. Lichte en neutrale tegels

De keuze in tegelsoorten is groot. Heb je een compacte badkamer en wil je die ruimtelijk laten ogen? Maak dan de keuze voor lichte en neutrale tegels, hierdoor oogt een ruimte vaak groter. Met name witte of lichtgrijze tegels zijn veelvoorkomende tegels in compacte badkamers. Daarnaast zorgen lichte en neutrale tegels voor een rustige en strakke uitstraling.

 

3. Ondiep badkamermeubel en kolomkast

Om een comfortabele badkamer te creëren is het belangrijk dat de ruimte voorzien is van voldoende bewegingsvrijheid. Een badkamermeubel neemt al snel veel ruimte in beslag. Heb je een smalle badkamer, ga dan voor een ondiep badkamermeubel. Hierdoor behoud je meer bewegingsruimte. Een slimme keuze. Wil je meer opbergruimte in de badkamer creëren maar niet teveel vloeroppervlakte inleveren? Een passende oplossing is de kolomkast, een smalle en hoge kast. Met een kolomkast maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en de kast is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld handdoeken en verzorgingsartikelen.

 

4. Compacte wandcloset

Een wandcloset is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Bij een compacte badkamer is het verstandig om ook te kiezen voor een compacte wandcloset. Bij een compacte closet is bijvoorbeeld de achterzijde iets korter gemaakt waardoor er meer beenruimte overblijft.

 

5. Voldoende verlichting

Velen denken niet meteen aan de verlichting bij het bepalen van de badkamerinrichting terwijl het juist zo belangrijk is. Met name bij een compacte badkamer kan verlichting een belangrijke rol spelen. Zorg bij een compacte badkamer in ieder geval voor voldoende daglicht en maak gebruik van wit licht. Het creëert een ruimtelijk effect. Is er geen enkele mogelijkheid voor daglicht, dan is een goed lichtplan noodzakelijk. Vraag een adviseur voor specifieke verlichtingstips voor jouw badkamer.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Van der Sluis Technische Bedrijven, de badkamerspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Van der Sluis Technische Bedrijven? Bekijk de website https://www.vd-sluis.nl/installatietechniek.