Image

Creëer sfeer en meer met raambekleding

11 januari 2021

Voor veel mensen is de aankoop van een nieuwbouwwoning hét moment om een compleet nieuw interieur aan te schaffen. Er komen nieuwe kleuren op de wanden, nieuwe vloeren én nieuwe raamdecoratie.

Raamdecoratie is verkrijgbaar in diverse vormen en stijlen. Alles op elkaar afgestemd en mooi in harmonie met de rest van het interieur. Daarbij kun je in grote lijnen kiezen (of combineren!) tussen gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën en plissé’s of duettes. Maar hoe maak je de beste keus? In dit artikel helpen we je in 4 stappen op weg naar de beste raamdecoratie voor jouw nieuwbouwwoning.

 

1. Verduistering

Raamdecoratie heeft als eigenschap dat het zonwerend is. Het ene materiaal houdt echter meer zonlicht tegen dan het andere. Wil je veel zonlicht tegenhouden, bijvoorbeeld op de slaapkamer? Kies dan voor raamdecoratie met een verduisterende coating. Deze coating houdt in meer of mindere mate het zonlicht uit je slaapkamer, waardoor je natuurlijk beter slaapt. Bovendien helpt het mee als extra bescherming voor je meubels en vloer, door de coating verkleuren deze minder door uv-straling. De coating in raamdecoratie heeft tevens een isolerende functie. In de zomer houdt het namelijk veel warmte buiten de deur, en in de winter zorgt de coating er juist voor dat de warmte beter in de woning blijft.

 

2. Privacy

Niemand vindt het prettig om bekeken te worden, en zeker niet in je eigen huis. Het is dan wel zo aangenaam als er raambekleding voor je ramen hangt, waarmee je direct meer privacy en sfeer in huis creëert. Hierin heb je volop mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooi inbetween gordijn, deze biedt je vaak al genoeg privacy maar laat toch nog zonlicht door. Of combineer een gordijn met een raamdecoratie. Zo kun je zelf bepalen of je ‘s avonds lekker je gordijnen helemaal dicht maakt, of dat je enkel je raamdecoratie naar beneden doet. Een plissé of duette biedt daarin met één product ook verschillende mogelijkheden. Zo kun je het raamgedeelte dat je wenst te bedekken steeds wisselen.

 

3. Geluid dempen

Raambekleding voegt veel toe aan de akoestiek van de ruimte. In ruimtes met harde materialen zoals gestucte wanden of een stenen vloer, wordt nog weinig geluid gedempt en krijg je snel last van holle en harde klanken. Gelukkig is dit goed op te lossen met een gordijn. Voor meer demping kies je bijvoorbeeld een gordijn over de hele wand, of je gaat voor een gordijn van dikke stof zoals velours of een gevoerd materiaal. Dit absorbeert het geluid beter waardoor het dus veel minder hol en gehorig zal klinken in huis.

 

4. Sfeer in je interieur

Raamdecoratie is een belangrijke sfeermaker in je interieur. Door middel van diverse opties, kleuren en materialen is er altijd wel een raamdecoratie te vinden die past in jouw stijl. Houd je bijvoorbeeld van landelijk? Kies dan voor mooie neutrale tinten, grovere of linnenachtige stoffen, hout in de vorm van horizontale jaloezieën of juist een vouwgordijn. Wil je meer luxe, laat de gordijnen dan wat langer maken zodat deze royaal op de grond vallen. Welke stijl je ook mooi vindt, de Woonklaar adviseur geeft je een advies geheel passend bij jouw smaak en wensen.

 

Raambekleding advies op maat

Ben jij bezig met een nieuwbouwwoning en straks toe aan keuzes op het gebied van de afwerking, zoals raambekleding? Binnen de meeste projecten bieden we je een gesprek met de Woonklaar adviseur van jouw bouwbedrijf aan. Zij geeft je een advies op maat, zodat je de beste raambekleding kiest bij jouw smaak en bij de ramen van jouw woning. Bovendien neemt het bouwbedrijf je een heleboel regelwerk uit handen en wordt de raambekleding al in je nieuwe woning bevestigd vóór de oplevering. Neem je sleutels in ontvangst en geniet direct van je privacy en een sfeervol ingerichte woning. Meer weten? Vraag ernaar bij de Woonklaar adviseur in LIV!

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komt alle expertise voor je nieuwbouwwoning, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven voor Woonklaar, een product van Trebbe en KlokGroep dat in geselecteerde projecten aangeboden wordt. Met Woonklaar krijg je de unieke mogelijkheid om je woning al vóór oplevering helemaal te laten afwerken. Meer weten over Woonklaar? Bekijk de pagina over Woonklaar op onze website.