Image
Image
Image

De inloopkast: meer ruimte voor je kleren

25 februari 2021

Ken je dat, ieder seizoen weer je kleding omwisselen? De winterkleding naar zolder en zomerkleding terug in je kast. Echt overzichtelijk is het niet. Een inloopkast is dan erg handig en een stuk groter dan een gewone kast. Dit betekent niet alleen meer ruimte voor je kleding, maar ook meer overzicht. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel mensen kiezen voor deze optie in hun nieuwe woning. Het is een verlengstuk van je slaapkamer en er zijn tal van mogelijkheden om je inloopkast na oplevering helemaal naar wens in te richten. Maar waar moet je nu aan denken als je kiest voor een inloopkast?

Open versus dicht

Ben je het type Marie-Kondo en ben je erg geordend? Dan is een open inloopkast wel iets voor jou. Met een open inloopkast heb je perfect overzicht over al je favoriete schoenen, kleding en accessoires. Of vind je het toch wel handig als inloopkast afgesloten kan worden met een deur? Kies dan bijvoorbeeld uit een van de mooie schuifdeuren van Svedex. Met een deur blijft je kleding beter vrij van stof en verberg je makkelijk een rommelige kast. Een schuifdeur is praktischer dan een draaiende deur omdat het minder ruimte in beslag neemt. En of je nu gaat voor een open of dichte inloopkast, met de inrichting van de kast zorg je voor een stijlvolle uitstraling.

De inrichting

Wat wil je allemaal kwijt? Ga na wat jij zelf het fijnste vindt qua indeling en kastruimte. Hang je jouw kledingstukken graag op, wil je veel lades of zijn legplanken toch meer jouw ding? Uiteraard kun je een combinatie maken van legplanken, lades en ophangmogelijkheden. Denk ook aan het opbergen van kleine kledingstukken, zoals schoenen, sokken, ondergoed en accessoires. En wil je in de ruimte liever een dichte kast of kies je voor een combinatie van open en dichte kastdelen? De kast is volledig af te stemmen op jouw opbergwensen. Er zijn veel leveranciers die een kast op maat verzorgen. Struin het internet af en doe alvast inspiratie op. We raden je aan om pas na de oplevering je kast definitief te bestellen. Zo kun je de ruimte in je woning goed inmeten en weet je zeker dat het allemaal past.

Goede verlichting

Natuurlijk heb je goede verlichting nodig. Als je geen daglicht in je inloopkast hebt, probeer dan het daglicht na te bootsen. Kies dus niet alleen een mooie lamp, maar houd ook rekening met de kleurtemperatuur van de lamp. Een kleurtemperatuur van 5000K is ideaal en komt in de buurt van daglicht. De kleurtemperatuur staat aangegeven op de verpakking van de lamp. Ook is het handig als je het licht kan richten op waar jij dit hebben wilt. Een verstelbare lamp is dus zeker een goed idee. En denk ook eens aan een lamp met bewegingssensor. Zo gaat het licht automatisch aan als jij de inloopkast binnen stapt en vergeet je nooit meer om de lamp uit te doen. Hoe handig is dat!

Stijlvol

Houd je van rust en overzicht? Zorg er dan voor dat je alle muren in één kleur verft. Waarschijnlijk zorgt al je kleding al voor genoeg kleur. Heb je nog plek aan de muur? Hang dan wat extra haakjes op voor bijvoorbeeld je sieraden of sjaals. Maak het plaatje compleet met een paar eyecatchers, zoals een mooie mand, een houten bankje of een hip vloerkleed. Kies voor stijlvolle hangers en voeg daar een grote spiegel aan toe. Zo wordt kleding passen echt leuk!

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Trebbe, een van de twee bouwbedrijven die partner zijn in LIV. Meer weten over Trebbe? Bekijk de website https://www.trebbe.nl.