Image
Image
Image
Image

De wandafwerking in jouw nieuwbouwwoning? Ga voor scanbehang!

12 maart 2021

Stel je voor: heb je pasgeleden de sleutel van je nieuwbouwwoning gekregen, zie je opeens haarscheurtjes in de wanden ontstaan. En dat terwijl je ze net hebt laten stucen en sausen! Daar word je echt niet vrolijk van.

Vaak wordt er over de eindafwerking van de wanden te simpel gedacht: even snel de wanden sausen en klaar. Al gauw zul je tot de conclusie komen dat ‘snel’ niet tot het mooiste resultaat leidt. Woonklaar denkt daarom graag met je mee.

 

Scheuren uit het zicht

Nieuwbouwwoningen en haarscheurtjes, je ontkomt er eigenlijk niet aan. Omdat de materialen in je woning nog moeten drogen en dus nog krimpen, is de kans op haarscheurtjes in de wanden erg groot. Daarom wordt voor de afwerking van nieuwbouwwanden tegenwoordig vaak scanbehang geadviseerd, ook wel glasvlies- of glasvezelbehang genoemd. Scanbehang is super stevig en daarmee vallen de scheurtjes onder het behang en dus uit het zicht. Scanbehang wordt in verschillende soorten geleverd. De gladde variant is daarin een veel gekozen optie.

Scanbehang heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Scheuroverbruggend en stootvast
  • Brandwerend en -vertragend
  • Duurzaam
  • Overschilderbaar in iedere gewenste kleur

 

Wanden in goede handen

Voor een strak eindresultaat, vraagt glad scanbehang echter ook om een gladde ondergrond. De onafgewerkte ‘behangklare’ wanden hebben daarom altijd een voorbewerking nodig. Maar geen zorgen: kies je er met Woonklaar voor om de wandafwerking door je bouwbedrijf te laten verzorgen, dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden.

Ervaren vaklieden gaan namelijk eerst zorgvuldig aan de slag met het egaliseren van de wanden als voorbereiding op het scanbehang. Daarna worden de banen scanbehang netjes en strak op de wand bevestigd. Voor een optimaal resultaat, worden alle randen bij de plafonds van een flexibele kit voorzien en ook rond de deur- en raamkozijnen komt een nette kitrand. Dat ziet er al super strak uit! In de laatste stap worden je wanden netjes gesausd in de gewenste kleur. En het mooiste is: met Woonklaar wordt dat allemaal gedaan, al vóór de oplevering. Klaar om in te richten! Benieuwd of je in jouw project ook gebruik kunt maken van Woonklaar? Vraag ernaar bij je wooncoach!

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komt alle expertise voor je nieuwbouwwoning, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven voor Woonklaar, een product van Trebbe en KlokGroep dat in geselecteerde projecten aangeboden wordt. Met Woonklaar krijg je de unieke mogelijkheid om je woning al vóór oplevering helemaal te laten afwerken. Meer weten over Woonklaar? Bekijk de pagina over Woonklaar op onze website.