Image

Een nieuwbouwhuis kopen? Altijd vragen naar de Woningborg garantie!

08 februari 2021

Een nieuwe woning kopen doe je niet regelmatig en het is dan ook vaak de grootste aankoop van je leven. Van je nieuwe huis wil je graag je thuis maken en dat met zo min mogelijk zorgen.

Je doorloopt als koper een groot traject van de aankoop tot en met de oplevering. Vele partners zijn in dat traject actief en moeten ook hun afspraken met de kopers onderling goed afspreken en uitvoeren. Het is daarom goed risico’s uit te sluiten waar mogelijk; daarbij bieden garanties zekerheid, bijvoorbeeld de Woningborg garantie.

 

 

De garanties van Woningborg

Als je kiest voor een woning welke wordt gebouwd met Woningborg, wordt een model aannemingsovereenkomst opgesteld door het bouwbedrijf met Woningborg garantie. Deze overeenkomst is door Woningborg beoordeeld op kwaliteit, consumentenrecht en juridische geldigheid. Daarna wordt de overeenkomst technisch beoordeeld. Hierbij wordt gekeken of aan alle eisen (die overigens net even hoger liggen dan de reguliere bouwvoorschriften) wordt voldaan. Vervolgens wordt op de bouw steekproefsgewijs gecontroleerd of er ook gewerkt wordt volgens de bouwvoorschriften en eisen.

De garanties van Woningborg zijn:

  • Het bouwbedrijf is door Woningborg gecontroleerd, juridisch, technisch en financieel.
  • Je woning is door Woningborg vooraf technische beoordeeld.
  • Een onafhankelijke partij staat klaar bij geschillen.

Bij een faillissement van het bouwbedrijf:

  • wordt je huis afgebouwd zonder extra kosten.
  • worden de opleverpunten opgelost.
  • worden klachten en gebreken tijdens de onderhoudsperiode opgelost.

Voor je naar de notaris gaat om de koop formeel af te ronden, zal Woningborg je een certificaat verstrekken. Zonder dat certificaat zal de notaris de eigendomsoverdracht niet laten plaatsvinden.

 

Waarborgen en adviezen

Woningborg zorgt dus dat elke bouwende Nederlander gegarandeerd goed kan wonen: goede financiële en technische waarborgen, plus concrete technische adviezen. De bouwbedrijven gebruiken de waarborgen en adviezen om woon- en werkomgevingen te creëren met minder risico’s, gebreken en faalkosten en tegen scherpe premies.

Dus, koop je een nieuwbouwhuis? Vraag altijd naar een Woningborg garantie. Bij een LIV-project ben je daar automatisch van verzekerd.

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komt alle expertise waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door LIV Wooncoach, de makelaar- en kopersbegeleidingsspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over LIV Wooncoach? Bekijk de pagina over LIV Wooncoach op onze website.