Image

Hoe kies je de beste tegels voor jouw badkamer?

18 februari 2021

Even badkamertegels uitzoeken, zo eenvoudig als het klinkt, zo moeilijk kan het zijn. Logisch, want tegels bepalen de sfeer in de badkamer en je wilt er jarenlang van genieten. Waar moet je op letten?

Bepaal jouw stijl

Badkamertegels zijn er in talloze kleuren en patronen. Bepaal vooraf welke stijl bij jou past. Voor een moderne badkamer met natuurlijke uitstraling zijn tegels in natuurtinten een goede keuze. Vele soorten grijs- en bruintinten, beton- of marmerlook. Te rustig voor jou? Combineer het met een wand in een krachtige kleur of een vlak met creatieve patroontegels, voor die extra touch.

 

 

Grote of kleine tegels? Maak een slimme keuze

Het bepalen van het formaat tegels hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Grote tegels zorgen voor een rustige en ruimtelijke uitstraling en kleine tegels zorgen voor een speelse uitstraling. Grote tegels zijn populair maar niet altijd de beste keuze. Het belangrijkste is dat de tegels goed in de ruimte passen. Vergt het veel snijwerk om het passend te maken, kies dan voor een kleiner formaat.

 

Strakke afwerking met gerectificeerde tegels

Ga jij voor modern en strak? Kies voor gerectificeerde tegels. Gerectificeerde tegels zijn voorzien van hele strakke en recht gezaagde zijkanten en scherpe hoeken. De tegels zijn hierdoor strak te plaatsen en heb je een minimale voeg in je wand of vloer. Voor het gebruik van deze tegels moeten de wanden en vloer vlak zijn. Is dit niet het geval? Kies voor on-gerectificeerde tegels, bij deze tegels lopen de kanten een klein beetje rond/schuin waardoor er een bredere voeg ontstaat en er minder oneffenheden te zien zijn.

 

Veilig douchen

Sta je met natte voeten op de tegels, dan wil je een glijpartij voorkomen. Houd daarom rekening met de stroefheid van de tegel oftewel de anti-slipwaarde, zodat je veilig kan douchen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw badkamer? Onze adviseurs helpen je graag verder. Wij werken met o.a. Geberit, Pelipal, Villeroy & Boch, Ideal Standaard, Grohe, Hansgrohe, Novellini, van Rijn, Huppe, Grespania.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Van der Sluis Technische Bedrijven, de badkamerspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Van der Sluis Technische Bedrijven? Bekijk de website https://www.vd-sluis.nl/installatietechniek.