Image

Hoe maak je het perfecte plaatje? Tips voor het kiezen van jouw ideale bouwnummer!

05 oktober 2023

Bij het uitzoeken van een nieuwbouwwoning is het bouwnummer van groot belang. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Hier zijn een aantal onmisbare tips en inzichten om jou op weg te helpen.

Spel met zonlicht en ramen: Denk aan de lichtinval en de plek van de ramen in je nieuwe woning. Bij het kiezen van je bouwnummer is het slim om goed op deze aspecten te letten. Zorg ervoor dat de ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, zoals de woonkamer baat hebben bij veel natuurlijk licht. Denk ook na over hoe de stand van de zon gedurende de dag verandert en welke kamers je op welk moment van de dag het liefst in het zonnetje wilt zetten.

Financiële zekerheid voorop: Het kiezen van een nieuwbouwwoning is een grote beslissing die vaak gepaard gaat met een aanzienlijk prijskaartje. Daarom is het essentieel om financieel inzicht te hebben en te weten waar je aan toe bent voordat je je officieel inschrijft. Een slimme zet? Financieel advies inwinnen, bijvoorbeeld bij experts als LIV Hypotheken, om je te begeleiden in dit proces. Door op voorhand te weten waar je financieel aan toe bent, voorkom je onaangename verassingen en kun je weloverwogen beslissingen nemen.

De juiste match met voorzieningen: Kijk goed naar de plannen van de gemeente. Wat zijn de verkeersplannen? Hoe zit het met parkeren? Vergunning nodig of niet? En denk aan bijv. de nabijheid van scholen voor de (eventueel toekomstige) kleintjes. Het gaat niet alleen om het huis, maar ook om de omgeving waarin het staat. Een match tussen jouw droomhuis en de voorzieningen in de buurt maakt je nieuwe thuis echt compleet!

Match jouw stijl met het bouwnummer: Om de beste match te vinden, duik je diep in de informatie, noteer je jouw wensen en zie waar deze aansluiten bij de beschikbare bouwnummers. Goede kennis van het project en de omgeving is cruciaal.

Perfecte bouwnummer match: Conclusie: Kies zorgvuldig. Met goed onderzoek en het afstemmen van jouw wensen vergroot je de kans op de perfecte match voor jouw nieuwe thuis. Happy house hunting!