Image

Hoe ziet een gesprek met mijn wooncoach eruit?

06 december 2022

Na een ritje in de auto zie je een gebouw waar groot ‘LIV’ op staat. Het is dan eindelijk zo ver, het realiseren van je droomhuis is weer een stapje dichterbij. Een beetje nerveus, maar vooral enthousiast stap je de auto uit en loop je richting de ingang van LIV. Hier word je ontvangen door onze receptionist en de wooncoach.

Na een kopje koffie of thee begint de wooncoach allereerst met een uitleg over LIV. Wat is LIV nu eigenlijk en wat kan je allemaal verwachten? Daarnaast legt de wooncoach kort uit wat de procedures zijn voor de keuzes van je badkamer, tegels, keuken en woon-en tuinklaar.

Kopersportaal

Hierna komt het kopersportaal aan bod. Dit is de online plek waar jij informatie kan vinden over het project, maar vooral over je toekomstige woning. Denk hierbij aan de verschillende keuzemogelijkheden, sluitingsdata of de bouwtekeningen. Ook plaatst je WoonCoach namens de projectontwikkelaar en/of aannemer hier updates over het bouwproces of andere interessante nieuwtjes. Het laatste deel van het koperportaal bevat een overzicht van de keuzes die jij moet maken. Deze keuzes zijn opgedeeld in de ruwbouw-, inbouw- en afbouwkeuzes met elk een eigen sluitingsdatum.

Bouwtekeningen

Wanneer het kopersportaal toegelicht is, is het tijd voor de bouwtekeningen. Stap voor stap, van etage naar etage, nemen jullie alles door. Waar zitten de lichtpunten en stopcontacten? Wat zit er precies allemaal in je huis en wat zouden jullie nog gewijzigd willen hebben? Door het gedetailleerd doornemen van deze tekeningen krijg je een beter overzicht van jouw huis.

Keuzes in het echt zien

De laatste stap is een rondleiding door de modelwoningen. Het speciale aspect van LIV komt hier naar voren, want de wooncoach kan jou meenemen door je toekomstige huis. Niet al de afmetingen kloppen precies, maar toch krijg je op deze manier een goed beeld en overzicht. Daarnaast kan je ook vast kennis maken met de verschillende producten, materialen en opties die LIV te bieden heeft.

Stof tot nadenken

De afspraak zit er alweer op. Er is genoeg om over na te denken en genoeg beslissingen om te nemen. Je kijkt nu al uit om thuis in je eigen kopersportaal al de opties nog eens op een rijtje te zetten.

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door LIV Wooncoach.