Image

Investeren in energiezuinig wonen: de sleutel tot meer hypotheekmogelijkheden

12 oktober 2023

Bij het kiezen van je nieuwe woning kunnen vele factoren je beslissing beïnvloeden: locatie, grootte, stijl en meer. Maar heb je ook rekening gehouden met de energie-efficiëntie van de woning als een sleutelfactor?

In het licht van de nieuwe richtlijnen voor hypotheken van het ministerie van Financiën voor 2024, zou dit wel eens een cruciale overweging kunnen worden voor toekomstige huizenkopers.

Het mag dan ook goed nieuws zijn dat hypotheekverstrekkers, in overeenstemming met deze richtlijnen, potentiële huiseigenaren die investeren in energiezuinige woningen meer leningsopties gaan bieden. Hierbij kan het verschil oplopen tot een indrukwekkende €50.000, gereflecteerd door de besparing op energiekosten die energiezuinige woningen met zich meebrengen.

Bij LIV hypotheken, begrijpen we dat het financieren van je droomhuis zowel opwindend als uitdagend kan zijn. Met dit nieuwe beleid hopen we een extra stimulans te bieden aan hen die vooruit kijken en investeren in duurzaam, energiezuinig wonen. Niet alleen wordt je ecologische voetafdruk verkleind, maar je maandelijkse uitgaven aan energiekosten nemen ook af, waardoor er meer financiële ruimte ontstaat.

Toch erkennen we ook dat eigenaren van minder energie-efficiënte woningen voor nieuwe uitdagingen kunnen staan. Dit kan een katalysator zijn om te kijken naar mogelijkheden voor het verbeteren van de energieprestaties van je huis, het verhogen van de waarde, en het bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Bij LIV hypotheken streven we ernaar om je te ondersteunen bij elke stap op je woningreis. Of je nu een groen-thuis-koper bent of zoekt naar manieren om je huidige woning energiezuiniger te maken, ons team staat klaar om je te helpen navigeren door je hypotheekopties en ervoor te zorgen dat je thuis echt je kasteel is.

In de context van deze veelbelovende, maar veranderende markt, nodigen we je uit om met ons in gesprek te gaan over hoe deze nieuwe hypotheekrichtlijnen je pad naar het huiseigendom kunnen vergemakkelijken of hoe ze je huidige situatie als huiseigenaar kunnen beïnvloeden. Laten we samenwerken aan een duurzamere, financieel gezondere toekomst voor iedereen.