Image

Keuzehulp bij de uitstraling van jouw trap

01 oktober 2021

Als je met de uitstraling van je interieur bezig bent, zijn er verschillende onderdelen die je op elkaar afstemt om een harmonieus geheel te krijgen. De trap neem je hier natuurlijk ook meteen in mee! Want met de juiste stijl en afwerking kun je van je trap een echt interieur statement maken. Maar waar kies je dan voor?

Om een goede keuze te maken voor je trapafwerking, is het belangrijk dat je eerst gaat bepalen welke interieurstijl bij je past.

 

Stoere uitstraling

Je wilt graag een stoere uitstraling in je interieur. Daarom heb je gekozen voor een betonlook werkblad in de keuken en voor de deur heb je gekozen voor strak met een zwarte staal look. Combineer je dit met een tegelvloer of een vloer met betonlook, dan kun je deze koele materialen breken met een warme, robuuste houtlook op de trap. Zo zorg je dat je woning toch die stoere uitstraling krijgt, maar dat er ook evenwicht ontstaat tussen koele en warme kleuren en materialen.

Andersom kan uiteraard ook: krijgt je vloer in het stoere voorbeeld een houtlook uitstraling en wil je je trapafwerking hier op laten aansluiten, dan kun je de betonlook vanuit de keuken terug laten komen in de trap.

 

Houttinten in je interieur

Gaat jouw smaak meer uit naar een interieur met overwegend houttinten? En heb je daarom gekozen voor een keuken, meubels en vloeren met een houtlook? Ga dan in dezelfde stijl verder, en probeer om alles in één en dezelfde kleurtoon te kiezen. Hierdoor houd je het rustig en is alles mooi op elkaar afgestemd en volledig in harmonie. Houd er wel rekening mee dat het lastig zal zijn alles in exact dezelfde kleur te krijgen. Kijk dan naar houtkleuren die het dichtst bij elkaar liggen.

 

Diverse stijlen gecombineerd

Wat vaak voorkomt, is een interieur waarbij op de begane grond een ander vloertype of vloerstijl toegepast wordt dan op de verdieping(en). Zo kan er een tegelvloer op de begane grond liggen en heb je boven gekozen voor een vloer met houtlook. En wie weet heb je op de zolderverdieping tapijt liggen.

Vaak is het gemakkelijker om dan te kiezen voor een trapafwerking die qua stijl en kleur wel bij iedere vloer past, maar er duidelijk van afwijkt. Daardoor wordt je trap steeds een overgang van de ene stijl naar de andere. Dit kun je bereiken door een neutrale kleur te kiezen zoals wit of zwart, of misschien wel betonlook grijs.

Het hoeft niet altijd hetzelfde te zijn, het is juist leuk om iedere verdieping net weer wat anders te hebben maar wel passend binnen jouw interieurstijl.

 

 

Heb je voor een dichte trap gekozen en ben je bang dat een volledig donkere trap te veel overheerst? Kies dan voor witte stootborden. Dit zorgt ervoor dat er contrast ontstaat tussen de donkere treden en de lichte stootborden, zodat alles weer mooi in evenwicht is.

 

Next Step

Binnen LIV bieden we de trapafwerking van Next Step aan. Met Next Step kies je voor een onderhoudsvrije en slijtvaste trap. Next Step biedt tal van variaties in kleur aan, maar ook verschillende materiaal looks. Zo kun je kiezen voor een houtlook trap of juist voor een stoere betonlook trap.

Wat je smaak ook is; er is altijd wel een Next Step stijl die daar bij past. Vraag je woonklaar adviseur om meer informatie!

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel gaat over de koperskeuzes die je maakt onder begeleiding van je wooncoach.