Image

Licht uit, spot aan: tijd voor tuinverlichting

16 december 2022

Niet alleen in de zomeravonden, maar ook in de winter zorgt tuinverlichting ervoor dat je tuin er prachtig uitziet. Of je nu de hele avond buiten blijft of juist van binnen uitkijkt op een betoverend mooie tuin: met tuinverlichting ben je niet gebonden aan het daglicht om te genieten van jouw tuin. In dit artikel vertellen we jou meer over het lichtplan van je tuin, verschillende soorten tuinverlichting en hoe Tuinklaar je hierbij kan ondersteunen.

Lichtplan

Of je nu een moderne, klassieke, urban of landelijke tuin hebt, er is voor ieder wat wils. Maar wat voor tuin je ook hebt, de eerste stap bij het uitzoeken van de geschikte buitenverlichting begint bij het maken van een lichtplan. Tijdens je adviesgesprek kan jouw tuinadviseur je wensen in kaart brengen om uiteindelijk tot een lichtplan te komen.

Tuinverlichting in allerlei soorten en maten

Na het maken van een lichtplan kan de tuinverlichting worden uitgezocht. Buitenspots, grondspots of opbouwlampen? Tuinverlichting is er in allerlei soorten en maten. Hieronder geven we je een overzicht van verschillende soorten tuinverlichting, zodat je alvast wat inspiratie kunt opdoen.

Staande lampen
Staande lampen zijn geschikt voor tussen de beplanting, aan een oprit of een pad. Heb je verschillende planthoogtes in de tuin? Combineer bijvoorbeeld met de LOW en HIGH armaturen.Staande lampen

Buitenspots
Maak van een struik of boom een echte blikvanger met de buitenspots! Door de duurzame behuizing en hoogwaardige coating zijn de armaturen perfect bestand tegen alle weersomstandigheden.

Grondspots
Grondspots verwerk je bijvoorbeeld in bestrating, hout of grind. Overdag gaan ze volledig op in hun omgeving terwijl ze je ’s avonds verrassen met hun bijzondere effect.

Opbouwlampen
De plafondarmaturen zijn perfect voor het verlichten van pergola’s, veranda’s en overkappingen en zijn niet verblindend. Met de LED strips verlicht je o.a. traptreden en vijverranden.

Opbouwlampen

Wandlampen
Monteer je wandlamp op de schutting, overkapping of bij de deur, zodat je altijd goed verlicht bent in de avonduren. Bovendien geven ze een veilig gevoel en wordt je tuin sfeervol verlicht.

Wandlampen

Hanglampen
Breng meer sfeer en functionaliteit aan in je buitenruimte met hanglampen. Met goede verlichting op je overdekte veranda of onder je pergola geniet je langer van het buiten zijn.Hanglampen

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Spaansen Tuinklaar, de tuinspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Spaansen Tuinklaar? Bekijk de website https://www.spaansen.nl/tuinklaar.