Image

Ontdek de voordelen van een stoomoven in je nieuwe keuken

16 juni 2021

Een stoomoven, je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Het uitkiezen van de juiste keukenapparatuur in je nieuwe keuken kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. We hebben de mogelijkheden van een stoomoven op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van koken met stoom?

De techniek van het stomen is al erg oud, maar de stoomoven wint steeds meer aan populariteit. En dat is niet voor niets. Koken met stoom is gezond. Niet alleen blijft de smaak behouden; ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden met een stoomoven. Daarnaast heb je geen boter meer nodig voor de bereiding van je gerechten. Je kunt hele maaltijden tegelijkertijd in de stoomoven bereiden. Dat bespaart je ruimte in de keuken én je hebt minder vaat achteraf.

  • Koken met stoom is gezond. Vitamines en mineralen blijven behouden.
  • Hele maaltijden tegelijkertijd bereiden zonder smaakoverdracht
  • Je bespaart ruimte in de keuken én je hebt minder vaat
  • Weinig geurtjes na het bereiden

Het stomen van groenten, vis of rijst, het pocheren van eieren, opwarmen, ontdooien, blancheren of het bereiden van ongelofelijk sappig vlees; alles smaakt heerlijk uit de stoomoven.

 

Een stoomoven of combi-stoomoven?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, een combi-stoomoven. Deze apparaten kunnen alles wat een gewone oven ook kan, maar hebben een extra functie: de stoomfunctie. Zo kun je met een combi-stoomoven bakken, bakken met stoomtoevoer én stomen.

Als je kiest voor de functie bakken met stoom, voegt de combi-stoomoven telkens een beetje stoom toe tijdens het bakproces. Hierdoor krijgt je verse brood, quiche of appeltaart een extra knapperige korst, terwijl deze binnenin zacht en smeuïg blijven. Ook voor gebraden kip, gegrilde spareribs en lasagne is deze functie perfect.

 

Zeker als je beperkte ruimte hebt in je nieuwe keuken, is een combi-stoomoven de perfecte keuze. Je hebt namelijk maar één apparaat nodig. De prijs van een combi-stoomoven ligt wel hoger dan een stoomoven. Kook je vaak voor grotere gezelschappen? Dan kan het makkelijker zijn om, naast een oven, een aparte stoomoven aan te schaffen. Op die manier heb je altijd voldoende ruimte om gerechten te bereiden.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Keuken Design Nijmegen, de keukenspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Keuken Design Nijmegen? Bekijk de website www.kd-nijmegen.nl