Image

Optimaal comfort en hygiëne met een douchetoilet

05 april 2022

Bent u bekend met het gebruik van een douchetoilet? Een douchetoilet kenmerkt zich door frisheid en optimale hygiëne na een toiletbezoek. Door middel van water en lucht reinigt u op zachte en aangename wijze uw onderlichaam. Reinigen met water, het natuurlijkste reinigingsmiddel, voelt prettig en is hygiënischer en duurzamer dan alle andere opties. Wanneer u de frisheid van waterreiniging hebt gevoeld, is papierschoon niet schoon genoeg meer. Wie eenmaal een douchetoilet heeft ervaren wil niets anders meer.

 

De werking van een douchetoilet?

Een douchetoilet is eigenlijk een bidet dat volledig in het toilet verwerkt is. Een modern douchetoilet onderscheidt zich op het eerste gezicht qua vorm dan ook niet van een gewoon toilet. De innovatieve technologie van een douchetoilet gaat verscholen in de keramiek van de toiletpot. Hierin bevindt zich het reinigingsmechanisme. Met slechts één druk op de knop schuift een sproeikop uit de toiletpot waarna een verwarmde straal water het onderlichaam optimaal reinigt. Vaak kunt u hierbij de warmte en de kracht van de straal zelf bepalen.

 Sproeikop van een douchetoilet

 

Natte billen zijn verleden tijd: een douchetoilet reinigt én droogt uw onderlichaam

Natuurlijk wilt u na de waterreiniging niet met natte billen blijven zitten. Daarom volgt na het schoonspoelen van het onderlichaam het droogproces. De meeste douchetoiletten bevatten hiervoor een ingebouwde föhn waarmee het onderlichaam droog wordt geblazen. Deze droogfunctie maakt het gebruik van toiletpapier overbodig. Daarmee is een douchetoilet dan ook een uitstekende keuze als u kiest voor optimale hygiëne én wilt besparen op het gebruik van toiletpapier.  

 Toiletdouche voorzien van verlichting in de toiletpot

Geschikt voor iedere badkamer

De combinatie van design en technologie maakt een douchetoilet tot een ware aanwinst in uw badkamer of toiletruimte. Een douchetoilet kan eenvoudig in iedere sanitaire ruimte geplaatst worden als vervanging van een normaal toilet. Het enige wat u extra nodig heeft is een elektriciteitsaansluiting. Dat heeft natuurlijk te maken met de sproei- en föhnfunctie van het douchetoilet.  

 

De douchetoiletten in ons assortiment combineren kwaliteit met geavanceerde technologie en zijn comfortabel in het gebruik en zorgen voor een optimale hygiëne.

 

Ga voor papierloos

Of een douchetoilet duurzamer is dan een normaal toilet is lastig te beantwoorden. Een douchetoilet gebruikt stroom, maar geen toiletpapier. Dat scheelt toch al gauw zo’n 27 kilo papier per persoon per jaar. Voor een gemiddeld gezin komt dit neer op meer dan 200 rollen toiletpapier per jaar. Daar kan dus wel op bezuinigd worden. Maar de belangrijkste waarde van een douchetoilet is zonder twijfel de optimale hygiëne en het heerlijke gevoel van frisheid. Probeer het zelf en ga ook voor volledig papierloos toiletgebruik met een douchetoilet.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Van der Sluis Technische Bedrijven, de badkamerspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Van der Sluis Technische Bedrijven? Bekijk de website: https://www.vd-sluis.nl/