Image

Quooker, een spannende keuze op het aanrecht

01 oktober 2020

Als je met een nieuwbouwkeuken bezig bent, komt het merk Quooker ongetwijfeld voorbij. Met de aanschaf van een Quooker kraan koop je een stuk gemak. Naast koud en warm water geeft deze kraan ook 100°C kokend water. En met een kleine uitbreiding nu ook gekoeld en bruisend water.

De voordelen van een Quooker kraan

 • Ruimtebesparend
  Het einde van de waterkoker. Deze neemt vaak veel ruimte in op je werkblad. Ruimte die je veel beter kunt benutten voor bijvoorbeeld het snijden van groenten. Daarnaast heeft de Quooker kraan een compact reservoir. Wel zo handig.

 • Veilig en kindvriendelijk
  Dankzij de niet-massieve kokendwaterstraal kun je je bijna niet verbranden. Je hebt dan namelijk je handen allang teruggetrokken voordat het echt brandt. Ook heeft deze kokendwaterkraan een kindveilige bedieningsknop. Je moet deze knop twee keer indrukken en vervolgens draaien voordat er kokend water uit de kraan komt.

 • Tijdbesparend
  Denk er eens over na. Hoe vaak heb je kokend water nodig? Je zult er versteld van staan hoe vaak dat is. Bij het zetten van een kop thee, het koken van pasta of groenten, babyflesjes steriliseren. Waar het zonder kokendwaterkraan tien minuten kost om een pan water aan de kook te brengen, kun je dit met een Quooker binnen enkele seconden.

 • Duurzaam en energiebesparend
  Met een Quooker verbruik je niet meer energie dan een waterkoker. Sterker nog, met een Quooker combi-reservoir, die zowel kokend als warm water levert, kun je zelfs energie besparen. Daarnaast gebruik je minder water. Je tapt immers de exacte hoeveelheid die je nodig hebt.

 

Een Quooker die bij je past

De collectie van Quooker is divers. Zo heb je de keuze uit een ronde en een vierkante hals en heb je de keuze uit een moderne en klassieke variant. De moderne variant is verkrijgbaar in chroom, rvs, zwart, goud en messing patina. Bij de klassieke Quooker heb je de keuze uit chroom, rvs en nikkel glans. Ga je voor een enkele kraan of ga je voor een dubbele, de zogenaamde single taps? Een vaste hals of een flexibele, de Quooker flex? Onze keukenadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Quooker CUBE

Met de CUBE geniet je niet alleen van warm, koud en kokend water. Je hebt binnen een handomdraai ook koel gefilterd en bruisend water. De CUBE neemt niet veel extra ruimte in beslag en wordt naast het Quooker-reservoir in de keukenkast geplaatst. Er zit een speciale filter in, die het water zuivert. Met zogenaamde CO2 cilinder zorg je voor bruisend water.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Keuken Design Nijmegen, de keukenspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Keuken Design Nijmegen? Bekijk de website www.kd-nijmegen.nl.