Image

Tips voor het kiezen van een keukenblad

01 februari 2021

Een keukenblad is een van de belangrijkste elementen van je nieuwe keuken. De sfeer wordt namelijk grotendeels bepaald door het keukenblad. Om je op weg te helpen hebben wij de meest gekozen keukenbladen op een rijtje gezet. Ontdek welk keukenblad het beste in je nieuwe keuken past.

Een keukenblad van kunststof

Kunststof is niet voor niets een van de meest gekozen keukenbladen. Het is niet alleen een goedkope keuze, maar ook erg onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en krasbestendig. Donker of licht, hoogglans of mat. Modern of industrieel, het kan allemaal. Het aanbod kunststof keukenbladen is enorm.

Voordelen:

  • Goedkope keuze
  • Onderhoudsvriendelijk, hygiënisch & krasbestendig
  • Ruime keuze aan kleuren

 

Nadelen:

  • Gevoelig voor hitte en deuken
  • Niet geschikt voor agressieve schoonmaakmiddelen

 

Composieten keukenblad

Een composiet blad is gemaakt van korrels natuursteen, pigment en hars. Deze worden onder hoge druk samengeperst wat resulteert in een oersterk blad. Met een composieten keukenblad creëer je een luxe en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is dit type blad hittebestendig, kras- en stootvast, watervast en gemakkelijk in onderhoud.

Voordelen:

  • Luxe en natuurlijke uitstraling
  • Hittebestendig (voor even)
  • Kras-, stoot- en watervast
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Ruime keuze aan kleuren en structuren

 

Nadelen:

  • Gevoelig voor bijtende middelen
  • Geen volledig dichte structuur waardoor natte plekken langzaam in het keukenblad zouden kunnen trekken
  • Bij grote temperatuurverschillen (voor langere tijd) kan het blad scheuren of verkleuren

 

 

Keramieken keukenblad

Ook een keramieken keukenblad geeft je nieuwe keuken een luxe uitstraling. Dit keukenblad is perfect als je op zoek bent naar een blad dat wel tegen een stootje kan. Het is wel even opletten met de randen van het werkblad, deze kunnen kwetsbaar zijn voor het stoten van bijvoorbeeld pannen. Door de toplaag is het werkblad van keramiek erg hygiënisch.

Voordelen:

  • Een keramieken blad is erg sterk
  • Hygiënisch
  • De spoelbak kan vrijwel naadloos geïntegreerd worden
  • Vlekbestendiger dan composiet en graniet
  • Waterdicht, hittebestendig en krasbestendig

 

Nadelen:

  • De randen van het blad zijn kwetsbaar
  • Kan niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen

 

 

Granieten keukenblad

Een granieten keukenblad is stijlvol en uniek, het is een steensoort. Elk blad heeft een eigen design, vaak vrij grof van structuur. Een echte eyecatcher in je nieuwe keuken. Kies je voor een granieten keukenblad, dan kies je voor een 100% natuurproduct. Onverwoestbaar en tijdloos.

Voordelen:

  • Graniet is een natuurproduct
  • Grof van structuur, eigen design en uniek
  • Duurzaam
  • Hitte- en krasbestendig

 

Nadelen:

  • Licht poreus
  • Het blad moet met enige regelmaat geïmpregneerd worden

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Keuken Design Nijmegen, de keukenspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Keuken Design Nijmegen? Bekijk de website www.kd-nijmegen.nl