Image

Vrijstaand bad in de badkamer; ontspannen in luxe

26 november 2020

Droom weg in een heerlijk ontspannend bad. Heeft jouw droombadkamer een luxe uitstraling? Met het bad als eyecatcher? Dan is een vrijstaand bad iets voor jou.

Sinds een paar jaar is het vrijstaand bad een echte trend in de badkamer. Vroeger had een vrijstaand bad een klassieke uitstraling maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in trendy en moderne dessins. Er is keuze uit ovaal of rechthoekig, klassiek op pootjes of strak modern zonder pootjes. Voor iedere stijl badkamer is er een passend vrijstaand bad.

 

Indeling

Goed ontwerp- en tekenwerk voor de badkamerindeling is altijd belangrijk. De wens voor een vrijstaand bad vraagt om extra creativiteit. Het is namelijk mooi dat het bad aan minimaal drie kanten ‘vrij’ staat. Om ruimte te besparen kan je kiezen voor een wandkraan in plaats van een vrijstaande kraan. Welke keuze je ook maakt, het zijn belangrijke details voor het installatiewerk. Heb je een nieuwbouw woning, controleer dan vooraf de mogelijkheden met betrekking tot de indeling en installatie. Denk hierbij aan de wateraansluiting en afvoer. Vraag gerust onze adviseurs naar advies.

 

Eyecatcher

Het vrijstaand bad is een prachtige eyecatcher in de badkamer. Het zorgt voor een luxe sfeer en geeft het gevoel van een eigen spa in huis. Bij voldoende ruimte is het midden van de badkamer een ideale plek voor deze eyecatcher of plaats het bad op een verhoogd plateau tegen de achterwand. Een ware blikvanger voor iedereen die de badkamer betreedt.

 

Praktisch

Wil je graag een vrijstaand bad? Houd er rekening mee dat het bad geen badrand heeft zoals ingebouwde baden. De oplossing is een badplank, praktisch en ideaal voor een relax badmoment. Een vrijstaand bad maak je eenvoudig schoon. Je kan (grotendeels) om het bad heen en het heeft als voordeel dat de zijkanten niet voorzien zijn van tegels met voegen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw badkamer? Onze adviseurs helpen je graag verder. Wij werken met o.a. Geberit, Pelipal, Villeroy & Boch, Ideal Standaard, Grohe, Hansgrohe, Novellini, van Rijn, Huppe, Grespania.

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Van der Sluis Technische Bedrijven, de badkamerspecialist en tevens partner in LIV. Meer weten over Van der Sluis Technische Bedrijven? Bekijk de website https://www.vd-sluis.nl/installatietechniek.