Image

WooncoachTip van LIV: inschrijven voor een bouwnummer

24 augustus 2018

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen een heleboel dingen kijken. Eén van de eerste concrete stappen die je zet, is het inschrijven voor een bouwnummer binnen een nieuwbouwproject dat je interesse heeft gewekt. Maar hoe bepaal je nou welk bouwnummer het best bij je past? Hoe moet je te werk gaan en waar moet je bij het inschrijven nou precies op letten?

Jacqueline, een van onze wooncoaches, legt je in 3 tips uit waar je op moet letten als je je wilt gaan inschrijven voor een bouwnummer in een nieuwbouwproject.


Tip 1: beoordeel de bouwnummers

Ga met de situatietekening naar de bouwlocatie en leg deze op de grond. Kijk dan naar de bouwnummers die jullie voorkeur hebben en dan naar:
a. het uitzicht dat je hebt aan de voor- en achterzijde. Kijk je uit op bestaande woningen? Weiland? Misschien een andere bouwfase?
b. de zonligging. Wil je de ochtendzon in je tuin (oost) of geniet jij meer van de avondzon (west)?

Tip 2: onderzoek voorzieningen

Doe onderzoek naar de voorzieningen in de buurt. Welke gebeurtenissen kun je verwachten en welke voorzieningen (scholen, winkels etc) heb je daar voor nodig? Verwacht je bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding, dan is het handig als de scholen op fietsafstand van je woning zijn.

Tip 3: weet je financiële ruimte

Zorg dat je al een financieel advies hebt gekregen. Dan weet je ook of er nog mogelijkheden zijn boven de vrij op naam (VON-)prijs voor meerwerkopties zoals een uitbouw en een dakkapel.

 

Ben je benieuwd welke nieuwbouwprojecten aangesloten zijn bij LIV? Bekijk in één overzicht al onze projecten.

Of lees meer over de wooncoach bij LIV.