Image

Woontrend: groen!

15 april 2019

Weer een woontrend die we graag met jullie willen delen. Dit keer gaan we in op een trendkleur: groen! Onze interieuradviseur Giny geeft je enkele tips hoe je de kleur groen op een mooie manier in je interieur kunt verwerken.

Groen in je interieur

De botanische plantentrend is al een tijdje populair en dat blijft voorlopig ook zo. De kamerplant wordt in potten met pootjes gezet in plantenstandaards, of we plaatsen bijzondere hangplanten vanaf het plafond. Het plaatsen van planten in je interieur, wij noemen het ‘levend groen’ is natuurlijk een hele geschikte manier om het in je woning wat groener te maken. Aanvullend op het echte levende groen, wordt de rest van ons interieur nu ook steeds groener. Denk aan groen meubilair, en natuurlijk de kleuren op de muren. Zo heeft Histor dit jaar het donkergroene Quiet Clearing gekozen tot hun kleur van het jaar 2019.


Maar hoe pas je de groene trendkleur zelf nu toe in je nieuwbouwwoning?

Om je te inspireren, hebben we een wooncollage in dit thema voor je gemaakt.

In de collage zie je hoe je donkergroen kunt toepassen in bijvoorbeeld de eetkamer. Wil je deze trendkleur op je muren verwerken, denk er dan wel aan dat de donkergroene kleur de ruimte kleiner kan maken, dus dat kan een nadeel zijn. Aan de andere kant maakt het de ruimte juist intiemer. Voldoende daglicht is wel noodzakelijk!

Om het zware groen wat te verzachten, heb ik er in de collage gekozen voor fluwelen, zachtroze stoelen en de toepassing van hout in de eettafel geeft het interieur een warme uitstraling.

2019 is het jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Het is dit jaar 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Hij is natuurlijk een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland. Niet voor niks dat Rembrandt weer helemaal hip is, en daarom vind je op de muur in de collage een enorme print van Rembrandt met staf en fluit, geschilderd door Flinck.

Voor de vloer heb ik gekozen voor een grafisch (hexagram) patroon waardoor het geheel spannend wordt.

Wil je meer informatie over hoe je groen, maar ook andere kleuren kunt toepassen in je woning? Neem dan contact op met de interieurontwerpers van LIV!