Image
Image
Image

Woontrends 2023 - Existential Power

22 februari 2023

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur en inrichting. Zo ook voor het jaar 2023. In de maand maart lichten wij iedere week één woontrend toe. Vorige week was het de trend ‘Sustainable Hedonism’. Nu is het tijd voor de trend ‘Existential Power’. Wil jij weten welke kernwoorden, vormen, kleuren, designs en materialen hierbij horen? En hoe kun je dat weer vertalen naar je interieur? Lees dan snel verder.

Kernwoorden

Natuurlijk, verwilderd, krachtig, organisch, grillig, duurzaam, een met de natuur en vergroeid.

Vormen

De vernieuwing in deze trend zit in het gebruik van grillige en organische vormen. Dit versterkt de natuurlijke en/of handgemaakte uitstraling.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik is natuurlijk en gebalanceerd. Er worden veel bruin- en groentinten toegepast. Deze worden gecombineerd met enkele diepen en donkere tinten.

Dessins

De gebruikte dessins bestaan voornamelijk uit natuurlijke structuren, reliëfs, grillige strepen maar ook lava- of steenstructuren.

Materialen​

De gebruikte materialen zijn natuurlijk en/of gerecycled. Ze hebben een ruwe en onbehandelde, ruige uitstraling. Denk hierbij aan steen en rotsachtig materiaal maar ook aan onbewerkt hout. Textiel gemaakt van minder milieubelastende materialen past ook goed in deze trend.

Vertaling naar jouw interieur

Vloer: Tegelvloer (natuur)steenlook of robuuste houtlook.

Wand: Structuur of reliëf op de wand, combineert met diepe groen en natuurlijke bruin tinten.

Raambekleding: Grove linnenlook gordijnen en/of plissé gemaakt van geweven bamboe riet.

Over woonklaar

Vind je het nog lastig om de juiste kleur te kiezen? Vraag je woonklaar adviseur om advies. Samen kunnen jullie kijken naar je wensen en een plan maken. Woonklaar is een product van Trebbe en Van de Klok, dat in geselecteerde projecten aangeboden wordt. Met Woonklaar krijg je de unieke mogelijkheid om je woning al vóór oplevering helemaal te laten afwerken. Meer weten over Woonklaar? Bekijk de pagina over Woonklaar op onze website. Wil je weten of jij ook gebruik kunt maken van Woonklaar? Vraag het na bij je wooncoach!