Image
Image
Image

Woontrends 2023 - Layered Spaces

22 februari 2023

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur en inrichting. Zo ook voor het jaar 2023. In de maand maart lichten wij iedere week één woontrend toe. Deze week is de trend ‘Layered Spaces’ aan de buurt. Wil jij weten welke kernwoorden, vormen, kleuren, designs en materialen hierbij horen? En hoe kun je dat weer vertalen naar je interieur? Lees dan snel verder.

Kernwoorden

Gelaagd, diepte, multifunctioneel, inklapbaar- uitklapbaar, ruimtebesparend en vindingrijk.

Vormen

De vormen zijn redelijke basic en terug herleiden tot rechthoeken en cirkel. Vaak overlappen ze elkaar. Daarnaast hebben veel meubelstukken ook afgeronde vormen.

Kleurgebruik

Het kleurpalet is divers en is bewust opgebouwd uit licht en donker, warm, koud, fel en vergrijsd. Door deze kleurcontrasten te gebruiken voelt een ruimte, groter en ruimtelijker aan. Contrasten geven dimensie aan je interieur.

Dessins

De gebruikte dessins bestaan uit vlakken die elkaar overlappen of doorsnijden. Meestal gebeurt dit in een rechte lijn en soms in een diagonale lijn. Door deze overlapping ontstaan onverwachte vormen en vlakverdelingen. Dit wordt ook toegepast op transparant of semi- transparant materialen.

Materialen​

Over het algemeen zijn de materialen glad en onuitgesproken. Er wordt ook hier weer veel gebruik gemaakt van contrasten in de materialen. Ook in deze stijl zien we materialen zoals glas, glad keramiek, strakke vloeren.

Vertaling naar jouw interieur

Vloer: Betonlook vinyl vloer, glad zonder structuur

Wand: Gladde wand, spelen met contrasten in kleurgebruik. Vormen op de wand.

Raambekleding: Combineer raambekleding met gordijnen. Hierdoor creëer je overlappingen. Hierbij kies je producten op functionaliteit bijv. een spansysteem om het kozijn. Dit is ook weer ruimtebesparend wat ook typerend is voor deze trend.

Over woonklaar

Vind je het nog lastig om de juiste kleur te kiezen? Vraag je woonklaar adviseur om advies. Samen kunnen jullie kijken naar je wensen en een plan maken. Woonklaar is een product van Trebbe en Van de Klok, dat in geselecteerde projecten aangeboden wordt. Met Woonklaar krijg je de unieke mogelijkheid om je woning al vóór oplevering helemaal te laten afwerken. Meer weten over Woonklaar? Bekijk de pagina over Woonklaar op onze website. Wil je weten of jij ook gebruik kunt maken van Woonklaar? Vraag het na bij je wooncoach!