Image
Image
Image

Woontrends 2023 - Quiet Glamour

22 februari 2023

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur en inrichting. Zo ook voor het jaar 2023. In de maand maart lichten wij iedere week één woontrend toe. Last but not least de trend ‘Quiet Glamour’. Wil jij weten welke kernwoorden, vormen, kleuren, designs en materialen hierbij horen? En hoe kun je dat weer vertalen naar je interieur? Lees dan snel verder.

Kernwoorden

Luxe, retro, kwalitatief design, detaillering, vertrouwd, herkenbaar, modern classics en elegant.

Vormen

De vormentaal is elegant en tijdloos, vaak geïnspireerd op bekende klassieke interieur stijlen.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik is krachtig. Het draait om het klassiek geïnspireerde kleurcontract van blauw, groen en rood. Door toevoegingen van roze en fris mintgroen wordt dit traditionele kleurgebruik nieuw leven in geblazen. Een vleugje goud maakt de elegante uitstraling van het kleurpalet van deze trend compleet.

Dessins

De dessins hebben een klassieke uitstraling. Ruiten, vooral diagonaal geplaatst, worden opvallend veel toegepast. Soms zijn er geometrische patronen die alleen op afstand nog op een klassiek ruiten patroon lijken. Daarnaast zijn er ruimtelijke geometrische patronen zoals boogvormen en marmerprints.

Materialen

De gebruikte materialen zijn kwalitatief en luxe. Er is marmer in verschillende kleuren, geglazuurd keramiek, fluweel, zijde, fijn leer. Hier stopt het niet want ook imitatie bont en luxe hout zoals walnoot, geslepen glas, goud en koper is aanwezig.

Vertalen naar je interieur

Vloer: PVC diepe donkere kleur visgraat of tegelvloer met marmerlook. 

Wand:  Gladde wanden of juist een behang met ruitjesprint. Sprekende accentkleuren zoals blauw, groen en rood.  Houten elementen als zijnde wandbekleding.

Raambekleding: Houten jaloezieën in een diepe donkere houtsoort zoals walnoot. Of juist aluminium in een goud/koperachtige kleur. Fluwelen gordijnstoffen, effen of gordijnen met print.

Over woonklaar

Vind je het nog lastig om de juiste kleur te kiezen? Vraag je woonklaar adviseur om advies. Samen kunnen jullie kijken naar je wensen en een plan maken. Woonklaar is een product van Trebbe en Van de Klok, dat in geselecteerde projecten aangeboden wordt. Met Woonklaar krijg je de unieke mogelijkheid om je woning al vóór oplevering helemaal te laten afwerken. Meer weten over Woonklaar? Bekijk de pagina over Woonklaar op onze website. Wil je weten of jij ook gebruik kunt maken van Woonklaar? Vraag het na bij je wooncoach!