Image
Image
Image

Woontrends 2023 - Sustainable hedonism

22 februari 2023

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur en inrichting. Zo ook voor het jaar 2023. In de maand maart lichten wij iedere week één woontrend toe. Deze week beginnen we met de trend ‘sustainable hedonism’. Wil jij weten welke kernwoorden, vormen, kleuren, designs en materialen hierbij horen? En hoe kun je dat weer vertalen naar je interieur? Onze woonklaar adviseur geeft je advies.

Kernwoorden

Ontspannen, genieten, natuurlijk, luxe, rustgevend, verwennen, opgeruimd en helder.

Vormen

In deze trend wordt er veel gebruik gemaakt van organische natuurlijke vormen maar net zo goed ook van strakke vormen. De vormen zijn elegant, kwalitatief en veelal afgerond.

Kleurgebruik

Het kleurpalet bestaat uit rustige bruintinten die gecombineerd worden met vergrijsde pastel. De bruine en aardse tinten worden versterkt door het gebruik van natuurlijke materialen. De pasteltinten spelen een vernieuwende rol en maken het bruin zachter en vriendelijker. Ze worden subtiel toegepast in de vorm van accessoires.

Dessins

De dessins zijn natuurlijk maar ook grafisch en hebben dégradé- of overloopeffecten. Ondanks dat er verschillende kleuren gebruikt worden, blijven de patronen rustig.

Materialen​

De materialen die bij deze trend horen zijn natuurlijk, voornamelijk duurzaam en milieuvriendelijk. Tegelijkertijd hebben ze een luxe en degelijke uitstaling. De natuurlijke materialen zijn niet grof of onbewerkt. Denk hierbij aan glad hout, linnen, kurk, glad keramiek, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer, suède en fluweel.

 

Vertaling naar jouw interieur

Vloer: Keramische tegel of een rustige lichte PVC houtlook.

Wand: Gladde wanden geschilderd in bruine en aardse/natuurlijke tinten mogelijk gecombineerd met een behang met grafische print.

Raambekleding: Houten jaloezieën zonder structuur, transparante vitrage en/of velours gordijnen. De velours stof geeft meteen een luxueus en behaaglijk gevoel.

Over woonklaar

Vind je het nog lastig om de juiste kleur te kiezen? Vraag je woonklaar adviseur om advies. Samen kunnen jullie kijken naar je wensen en een plan maken. Woonklaar is een product van Trebbe en Van de Klok, dat in geselecteerde projecten aangeboden wordt. Met Woonklaar krijg je de unieke mogelijkheid om je woning al vóór oplevering helemaal te laten afwerken. Meer weten over Woonklaar? Bekijk de pagina over Woonklaar op onze website. Wil je weten of jij ook gebruik kunt maken van Woonklaar? Vraag het na bij je wooncoach!