Image

Zo maak je een fijne thuiswerkplek

07 oktober 2021

We werken steeds vaker thuis. Als je bezig bent met een nieuwe woning is het handig om na te denken over wat jij belangrijk vindt voor jouw werkruimte. Er zijn namelijk tal van plekken in huis die dienst kunnen doen als kantoor, ook als je weinig ruimte hebt. Wij geven je een aantal tips om een fijne plek te maken.

Tal van mogelijkheden in huis

Vind je het prettig om je terug te trekken en heb je een kamer over in huis? Dan is het natuurlijk fijn om deze ruimte in te richten als kantoor. Je zit afgezonderd en aan het eind van je werkdag trek je de deur lekker achter je dicht. Alle kamers bezet, maar heb je wel een zolder? Vraag dan bij jouw wooncoach na of er mogelijkheden zijn voor een zolderindeling. Ook voor advies ten aanzien van extra lichtpunten, wandcontactdozen en de internetverbinding staat jouw wooncoach klaar. Zij helpt je om de juiste keuzes te maken. Wie weet tover je de zolder wel om tot jouw ideale werkruimte.

Geen extra ruimte of zolderindeling? Dan kun je je werkplek creëren in een andere ruimte in huis. Plaats een bureau of tafel in een compacte hoek in je huis. Scherm deze eventueel af met een roomdivider of plaats een mooie grote plant. En heb je wel eens gedacht aan een wandbureau? Pak uit met royaal ingebouwd werkblad dat weer doorloopt in een vakkenkast. Maar een zwevende wandplank aan een lege muur is eigenlijk al genoeg. Deze maak je zo kort of lang als jij wilt. Zolang het bureau maar de goede hoogte heeft voor jou.

 

Belangrijk voor je plek

Naast een goed bureau heb je voor een goede werkhouding een fijne stoel nodig. Zorg er voor dat de stoel genoeg steun geeft in je rug en dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan. Een saaie stoel hoeft het al lang niet meer te zijn. Er zijn ontzettend veel leuke stoelen te vinden met goed zitcomfort in te gekke kleuren of prints. Zo zit je er fijn bij.

 

Licht en verlichting

De juiste verlichting en goede zonwering zijn minstens zo belangrijk voor je thuiswerkplek. Bedenk waar de zon gedurende de dag schijnt. Kies voor goede zonwering zodat je niet tegen de zon in kijkt of een grote hoeveelheid licht op je beeldscherm valt. Jaloezieën zijn bijvoorbeeld perfect om de zon te weren en natuurlijk licht te behouden. Vraag eens naar de mogelijkheden bij de adviseur van Woonklaar (indien van toepassing voor het nieuwbouwproject). Wordt het schemerig, dan is goede verlichting onmisbaar. Een mooie bureaulamp kan een echte eyecatcher zijn in huis.

 

Stijlvol opgeruimd

Een bureau, een fijne (bureau)stoel en goede verlichting. Klap je laptop open en je bent klaar voor de meeting met je collega. Maar natuurlijk mag je werkplek ook een beetje gezellig zijn. Investeer in mooie dozen en manden of maak gebruik van een hippe trolley. Helemaal handig als je niet altijd op dezelfde plek zit of snel spullen uit het zicht wilt hebben. Zo gaat gezellig ook goed samen met opgeruimd. Een kleur op de muur doet ook wonderen of zet bijvoorbeeld een gekleurde vaas met bloemen neer. Denk tot slot ook aan de mogelijkheid om snoertjes weg te werken. Zo ziet je werkplek er altijd stijlvol én opgeruimd uit. Jouw werkdag kan beginnen!

 

Over dit artikel

In woonbelevingscentrum LIV komen alle specialisten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt, samen onder één groot dak. Dit artikel is geschreven door Trebbe, één van de twee bouwbedrijven die partner zijn in LIV. Meer weten over Trebbe? Bekijk de website https://www.trebbe.nl.